Aanbod per vakgebieden

U bent aannemer ?

 Verzekeringsoplossingen op maat om met een gerust hart te kunnen werken.

De tienjarige verzekering: van kapitaal belang

Met uitzondering van architecten voor wie deze verzekering verplicht is; zijn er in de Belgische bouwsector slechts weinig aannemers die hun aansprakelijkheid verzekeren bij een ernstig gebrek dat de stabiliteit en stevigheid van het gebouw in het gedrang brengt in de 10 jaar na de oplevering van de werf.

Toch is deze tienjarige aansprakelijkheidsverzekering van kapitaal belang voor een aannemer. Hij kan immers geconfronteerd worden met de wettelijke verplichtingen die zijn voorzien in de artikelen 1792 en 2270 van het Burgerlijk Wetboek. Wie niet verzekerd is loopt het risico om alleen te moeten opdraaien voor de schade, met alle financiële gevolgen van dien. Deze kunnen bij ernstige schade, het voortbestaan van de onderneming in het gedrang kunnen brengen.

Een evoluerende context

Als aannemer kunt u gezien de evolutie in het domein van de tienjarige verzekering op korte termijn onderworpen worden aan nieuwe verplichtingen. Het is echter niet alleen belangrijk dat u de wet respecteert, u moet ook goed verzekerd zijn: burgerlijke aansprakelijkheid, tienjarige aansprakelijkheid, bescherming van uw goederen, schade tijdens de werken ... Al deze risico's moet u verzekeren met een aangepaste oplossing. Dit is uiteraard nodig om uw verplichtingen te kunnen nakomen, maar vooral om het voortbestaan van uw onderneming te verzekeren door haar financiën veilig te stellen.

Met de verzekeringsoplossingen van SMABTP die specifiek zijn afgestemd op de Belgische bouwsector, beschermt u de hele activiteit van uw onderneming, uw werven en uw klanten.

Oplossingen voor elke aannemer

Wat voor type aannemer u ook bent (algemeen of gespecialiseerd aannemer), SMABTP kan u altijd adviseren en begeleiden en u de beste oplossing aanbieden op uw maat.
Wij nemen uw beroepsrisico's onder de loep en gaan samen met u op zoek naar de best geschikte formule, of het nu gaat om een jaarlijkse verzekeringspolis voor alle werven van uw onderneming of een contract voor een specifiek project.