SMA Belgium is op zoek naar een Claims Manager voor haar kantoor in Antwerpen

gepubliceerd op 26 januari 2024

SMA Belgium  is sinds begin 2017 aanwezig in België en stelt al zijn expertise en ervaring ter beschikking van de Belgische bouw- en vastgoedprofessionals die te maken krijgen met de nieuwe wettelijke verplichtingen inzake tienjarige verzekeringen. SMA is een groep die naar de lange termijn ontwikkeling kijkt. Met bijna 165 jaar expertise in de bouwverzekeringsmarkt is de SMA Groep een solide marktleider in Frankrijk.

Steunend op zijn know-how heeft SMA in nauwe samenwerking met de gespecialiseerde verzekeringsmakelaars nieuwe verzekeringsoplossingen ontworpen die specifiek zijn aangepast aan de Belgische markt en die grote en middelgrote bedrijven zoals aannemers, bouwheren, projectontwikkelaars en individuele huizenbouwers de garanties bieden die ze nu nodig hebben.

Wij rekenen intussen de allergrootste bouw- en vastgoedgroepen tot ons cliënteel en groeien rustig en standvastig verder ook in de middle-market. Een verzekering is een belofte en een dienst. Die willen we beiden waarmaken. De uitbreiding van het team met Nederlandstalige collega’s en het nieuwe kantoor in Antwerpen is daar onderdeel van.

We zoeken naar een teamplayer die autonoom kan werken, thuiswerken en - om de veelbesproken teamspirit geen loos begrip te maken - ook bereid is om zich occasioneel, ongeveer 1 keer per week, naar Brussel te verplaatsen. Het is een inspanning vanuit Antwerpen, maar we beloven je: het is ook fijn vertoeven aan de Louisalaan. Je bent het 10de teamlid en je zal met 18 open armen ontvangen worden.

Voor de nieuwe vestiging in Antwerpen (Berchem) in The Meetdistrict is SMA Belgium op zoek naar een

Claims Manager - M/V - Antwerpen

Type contract: Vast contract

Plaats van tewerkstelling: Antwerpen (occasioneel Brussel)

Functieomschrijving:

Als lid van ons Belgisch team, in het kader van een toegewezen voornamelijk Nederlandstalige portefeuille van bouwprofessionals, wordt u gevraagd om, met de hulp van ervaren managers, buitengerechtelijke verzekeringsclaims te analyseren, te onderzoeken en af te wikkelen onder de best mogelijke voorwaarden, kosten en termijnen. Je zal volmachten hebben in overeenstemming met je ervaring en autonoom kunnen werken.

Je zal een aangepaste opleiding krijgen op jouw maat zowel op verzekeringstechnisch vlak als in voor schaderegeling belangrijke bouwtechnische zaken. Je zal ook persoonlijk kunnen kennismaken met de gespecialiseerde collega’s in Parijs.

Je belangrijkste taken zijn:

- Het controleren en ordenen van de benodigde documenten voor het dossier en het elektronisch openen ervan;

- De polis dekking en de verklaringen van de verzekeringnemer grondig bestuderen;

- De zaak beoordelen en indien nodig de meest geschikte expert en/of advocaat benoemen;

- Indien nodig Teams en ‘live’vergaderingen bijwonen;

- Rapporten analyseren, overleggen met de interne en externe stakeholders: onze makelaar, expert, advocaat,… op basis daarvan een standpunt innemen; voor moeilijke en/of zware dossiers kan je beroep doen op je collega’s schade in Brussel, je collega’s underwriting in Antwerpen en Brussel, je leidinggevende en de specialisten in ons hoofdkantoor in Parijs;

- Standpunten schrijven en verdedigen, indien nodig compromissen sluiten en ook die verdedigen,

- De beoordeling van de zaak bijwerken, een regeling voorstellen;

- Uitbetalingen doen, innen van eventuele vorderingen;

- Schikkingen treffen, binnen de grenzen van zijn/haar bevoegdheid;

- Beheren en invoeren van de administratieve informatie die nodig is om de zaak af te sluiten;

- Occasioneel inspringen voor collega’s bij afwezigheden.

Jouw profiel:

Je bent een praktische probleemoplosser die met meerdere taken tegelijk kan jongleren, je bent detailgericht, je houdt ervan als dingen goed worden gedaan en je geniet van de administratieve kant van een baan.

Je hebt goede communicatieve vaardigheden, een diplomatieke aanpak en bent klantgericht.

Je bent een uitstekende Team player.

Nederlands is je moedertaal EN een goede kennis van de 2e landstaal is noodzakelijk voor de contacten met Franstalige collega’s en systemen. Kennis van het Engels is een pluspunt.

Je hebt een master- of bachelor diploma in rechten, rechtspraktijk, verzekeringen, financiën, of economie met een relevante werkervaring van minstens 5 jaar. Een technische achtergrond met bouwtechnische expertise ervaring, én bereidheid om de verzekeringstechnische kant bij te leren is zeker een waardig alternatief.

We beloven je een boeiende job in een dynamisch team en groeiend bedrijf. Je bent onze belangrijkste resource en daar zijn we ons goed van bewust.

Wij bieden je:

- Een aantrekkelijk salaris in overeenstemming met je kwalificaties;

- 15 dagen jaarlijks verlof bovenop de 20 wettelijke verlofdagen per jaar;

- Voordelen in natura zoals maaltijdcheques, ecocheques, hospitalisatieverzekering, pensioenverzekering, ziekteverzekering, enz.

 

Interesse? Stuur dan snel jouw sollicitatiebrief voorzien van CV naar:

Johan Segers via mail johan_segers@smabtp.be